Een Travellerspoint blog

Terug op de schoolbanken in Guatemala

Voor het eerst sinds we in een vreemd land zijn vinden we het vervelend dat we de taal niet spreken. De lokale bevolking gaat er precies vanuit dat je hun taal machtig bent. We zijn dan ook wel gemotiveerd om na zoveel jaar de schoolbanken nog eens onveilig te maken. Hiervoor reizen we naar het stadje San Pedro de la Laguna, gelegen aan het Lago de Atitlan.

IMG_9741.jpg

Er is een grote keus aan scholen met nogal uiteenlopende prijzen en visies. Wij kiezen voor Corazon Maya, uitgebaat door een zeer gastvriendelijke familie. We verblijven er in een bungalow, met eigen badkamer en keukentje. Negen dagen lang krijgen we 4 uur per dag les, elk onze eigen privéleraar. Zo gaat het Spaans er snel op vooruit, al is het best vermoeiend. We zijn dan ook zeer blij als het vrijdagmiddag is, het heerlijke weekendgevoel! Lang geleden dat we dit nog eens ervaarden want op reis zijn alle dagen hetzelfde ;-) In de namiddag moeten we echt studeren om het lestempo te kunnen volgen. Onder het moto ‘met een mojito in de hand, geraak je door het Spaanse land’ kopen we alle ingrediënten om onze eigen heerlijke mojito’s te maken. Verder steken we niet veel uit. Vooral veel relaxen aan het meer of in onze mooie tuin in het zonneke. Op vrijdagavond organiseert de school een kookavond waarin we samen met onze leerkrachten een lokale specialiteit klaarmaken. Zo leren we chuchitos en pupusas maken.

IMG_4637.jpg

Na 2 weken aan de voet van de vulkaan San Pedro te verblijven, vinden we de tijd rijp om deze ook daadwerkelijk te beklimmen. 1100 meter omhoog en weer omlaag, aan een behoorlijk tempo terwijl we de gids proberen bij te houden. Een mooi tripke door jungle-achtige bossen welke beloond wordt door een machtig uitzicht over het meer en omgeving, tenminste als de wolken even opentrekken. Een week later zijn onze spierkes er nog niet van bekomen ;-)

IMG_4641.jpg

We nemen de zogenaamde chickenbus naar Antigua in plaats van de meer toeristische minibusjes. Een veel lokalere ervaring uiteraard. ’t Zijn prachtige bussen en met een beetje geluk geniet je ondertussen van een opzwepend muziekske die je gegarandeerd in vakantiestemming brengt. Met nog eens autopanne onderweg werd de lokale ervaring compleet ;-)

Antigua is een typische koloniale stad. We houden wel van hun bouwstijl in cuadra’s of blokken, ideaal om niet verloren te lopen in een onbekende stad. We verblijven hier één nachtje zodat we het drukke en mogelijks onveilige Guatemala City vermijden vanwaar we het vliegtuig nemen richting Peru.

Hier eindigt reeds ons avontuur in Centraal Amerika omdat we voldoende tijd willen om de Andes in Zuid-Amerika te ontdekken. Omwille van de zalige sfeer, de relaxheid en het perfecte klimaat dat hier heerst, zien ze ons hier zeker ooit terug!

Geplaatst door TimLinde 14:58 Gearchiveerd in Guatemala

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint