Een Travellerspoint blog

Mexico… Mexiiiiiiico!

Mexico city, hier beginnen we aan deel 2 van onze grote trip! We halen heel wat slaap in na 2 jetlags en een fantastisch maar vermoeiend weekendje Amsterdam. Er hangt een aangename sfeer in de stad. We verblijven in het historisch centrum welke is volgebouwd met mooie koloniale gebouwen. Het valt enorm op dat sommige gebouwen helemaal zijn scheefgezakt, hier en daar hebben ze zelfs de straat met enkele meters verlaagd zodat de voordeur terug toegankelijk wordt. Dit komt doordat de stad gebouwd is op een voormalig meer dat werd leeggepompt door de Spanjaarden.

Het Mexicaanse eten kan ons zeker bekoren, ’t is weer eens iets compleet anders dan de Aziatische keuken. Tortilla’s allom!

We nachtbussen tot San Cristobal de las Casas, een kleinere koloniale stad op weg naar de grens met Guatemala. ’t Is er aangenaam vertoeven. Erg zonnig, mooie kleurrijke huizen, aangename wegskes, mooie omgeving, typische muziek die de straatjes extra sfeer geeft en zelfs terrasjes! ’t Is er schoon leven :-) Met dank aan een tof wijnbarreke die bij elk glas wijn een tapa serveert.

Van hieruit trekken we verder naar Guatemala waar we Spaanse les zullen volgen. Jammer, maar een uitgebreid bezoek aan Mexico zal voor een ander tripke zijn. Het ziet er alvast veelbelovend uit!

Geplaatst door TimLinde 16:17 Gearchiveerd in Mexico

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint