Een Travellerspoint blog

Tempel hunting in Siem Reap

Door het Chinese Nieuwjaar zijn de meeste guesthouses in Siem Reap volgeboekt. Dankzij de supersympathieke eigenaars van Chea’s Guesthouse krijgen we een kamer geregeld in een bevriend guesthouse buiten het centrum waar we rond 22u toekomen. Samen met de 2 Fransen en de Duitser Reignr waarmee we de grens overstaken, regelen we een túktúk om in het centrum nog iets te eten. Onze eerste kennismaking met het Cambodiaanse eten. We ervaren het toch net iets minder verfijnd dan het Thaise eten, een trend die zich later zeker blijkt verder zetten. De volgende ochtend verhuizen we naar Chea’s guesthouse, 2 km buiten het centrum van Siem Reap, maar we kunnen er gratis fietsen huren waar we dankbaar gebruik van maken. Deze guesthouse is voor zijn prijs echt een topper en aanrader. Ons eerste dagje in Siem Reap doen we het rustig aan: we brengen wat administratie in orde, drinken voor het eerst het sap van een onrijpe kokosnoot (zeer verfrissend) en verkennen het verkeer in de stad met de fiets.

100_IMG_4450.jpg

Wat een chaos!! Fietsers, brommers, túktúks, auto’s, pickups en vrachtwagens allemaal op 1 rijvak. Spookrijden is hier perfect toegestaan! Wil je de weg oprijden, dan doe je dat gewoon zonder achterom te kijken of de weg wel vrij is, wie achter je komt, moet maar plaats maken! Hier geldt de wet van de sterkste: de fietser geeft voorrang aan en moet remmen voor al de anderen. De auto wint dan weer op de brommer, enz… Een niet te missen ervaring! De eerste maal een drukke weg oversteken ging eerder twijfelend, na een beetje oefenen lijkt het beter om gewoon te gaan zonder veel nadenken ;-) That’s the way!
De tweede dag in Siem Reap willen we het tempelcomplex van Angkor bezoeken. We gaan voor de sportieve optie en nemen de fiets in plaats van de túktúk.

87_0_IMG_3385.jpg

We kopen een toegangsticket voor 3 dagen en beginnen aan de lange toer die ons leidt langsheen vele tempels. Deze zijn super impressionant als je weet dat deze al meer dan 1000 jaar oud zijn!

99_IMG_4453.jpg 98_IMG_4498.jpg

Vol goede moed beginnen we eraan, maar met de hitte in combinatie met de fietsinspanning (het is al een tiental km naar het tempelcomplex en de meeste tempels liggen toch wel 1 à 2 km uit mekaar) en onze toenemende tempelmoeheid keren we na een uur of drie in de namiddag terug naar ’t stad. Gelukkig zitten we allebei op dezelfde golflengte en zijn we beiden niet de ferventste cultuurliefhebbers ;-) In de bekende op toeristen afgestemde ‘Pub Street’ besluiten we dan maar een pintje van’t vat te drinken. Linde neemt het heldhaftige besluit zich toe te leggen op het leren drinken van bier, want de wijn is hier ofwel niet te zuipen ofwel niet te betalen! Tijdens dit leerproces leren we de Amerikaan Vincent kennen die sinds een aantal maanden woont in deze stad.

79_02_IMG_4594.jpg

Hij wil ons wel eens meenemen naar een typische Cambodiaanse discotheek. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen ;-) We blijken er de enige toeristen, drinken er enkele pitchers draught beer (den Vincent kan er serieus weg mee) en aanschouwen het gebeuren. Een supertoffe ervaring! We dansen mee met de Cambodianen op hun muziek. Zij dansen allemaal samen in de richting van een cirkel waarbij ze bewegen op de muziek. We hebben veel ogen op ons gericht ;-) De volgende dag besluiten we het dan maar wat rustig aan te doen: lekker uitslapen, even geen tempels maar lekker chillen. Marktjes bezoeken, beetje internetten… ’s Avonds eten we in een local restaurantje Khmer barbecue, erg lekker en super origineel.

83_IMG_3409.jpg

Later schaffen we ons zo 2 van die toestellekes aan zodat we deze sfeer mee naar huis kunnen nemen :-)
De volgende dag staan we op om 4u30 om de zonsopgang te aanschouwen over de grootste tempel van Angkor: Angkor Wat. We zijn zeker niet alleen ;-) We settelen ons een 50-tal meter voor de tempel en wachten op de eerste zonnestralen. De contouren van de tempel die langzaam verschijnen zijn magnifiek! Helaas is het bewolkt en komt de zon dus niet echt op ;-) We profiteren dan maar van de rust van de ochtend om de horden Chinezen voor te zijn. Angkor Wat, Bayon en Angkor Thom zijn de bekendste die we verslinden.

90_IMG_4661.jpg

De laatste wordt overwoekerd door gigantische bomen, een indrukwekkend gezicht!

89_IMG_4675.jpg

Na deze tempels hebben we er wel even genoeg van ;-) Na een welverdiend middagdutje beleeft Tim z’n eerste Aziatische kapper ervaring en eten we Belgische frietjes in The Red Piano, uitgebaat door een Gentenaar. Zo’n kans kan je toch niet laten liggen!?

80_IMG_3404.jpg 82_IMG_3430.jpg

Geplaatst door TimLinde 22:05 Gearchiveerd in Cambodja Reacties (0)

Walter & Freddy

We are never alone...

Een specialleke voor Pieter & Katrien!

De 2 elandjes zijn gedoopt tot Walter & Freddy :-)
We zijn dus niet alleen op reis!

Dit zijn Walter & Freddy in de Shanti Lodge in Bangkok
Bangkok

Bangkok

En hier genieten ze mee van de zon, de zee en de schone zichten vanop de kayak in Ko Chang
Zeetje

Zeetje

Walter & Freddy zullen links en rechts nog wel verschijnen!!

Geplaatst door TimLinde 17:58 Tagged walter_&_freddy Reacties (0)

Road trip to Cambodia

Na een beetje rondgehoord te hebben bij reisbureau's voor de prijs om vanuit Ko Chang rechtstreeks tot in Siem Reap te geraken waren we er van overtuigd dat we het zelf goedkoper konden doen :) Kwestie van ons budget wat in de gaten te houden.
De uren wanneer bussen, treinen, boten en taxi's vertrekken zijn niet evident te vinden en als je iets vindt hangt het af van de goesting van de mensen of ze wel effectief vertrekken. Wij VROEG opgestaan, taxi's genoeg op de baan maar geen enkele die ons naar de ferry wou brengen.
Uiteindelijk dan toch tot aan de ferry geraakt, met de tuk-tuk naar het busstation en dan de bus op. Hun Engels was zo slecht dat Linde en ik de plaats waar we moesten overstappen ietsie anders hadden begrepen... Gelukkig kom je overal wel een europeaan tegen met zijn thaise madam. Ne Zweed die zijn hut aan een meer met de grens met Noorwegen geruild had voor een hutteke in Thailand wist ons te zeggen waar we moesten overstappen. Direct op een andere bus kunnen springen, rechtstreeks naar de grens. "Jullie zijn van Gent zekers", zo duidelijk is mijn kempisch accent blijkbaar ook niet meer :) Ze zullen Linde wel herkend hebben. Samen met 2 gentse madammen, 2 fransen en nen duits de grens over om dan zwaar af te bieden om met nen taxi tot in Siem Reap te geraken. Om 22uur aangekomen, uiteindelijk toch niet goedkoper dan de reisbureau's, maar wel veel plezanter!!!

Nu ff relaxen en de omgeving een beetje verkennen, morgen met het fietske eens naar Angkor Wat gaan kijken
T&L

Geplaatst door TimLinde 12:37 Gearchiveerd in Cambodja Reacties (2)

Ons weekje on the beach

Van Bangkok met de minibus op Ko Chang (Ko = eiland, Chang = olifant) aangekomen. We hebben er inderdaad olifanten gespot, maar vonden het een beetje te fake om er een echte trip mee te maken. We logeerden 5 nachten in een hutje van 'Porn's bungalows', wat in tegenstelling tot de naam laat vermoeden, een zeer cosy hutje was op misschien wel het mooiste en rustigste stukje strand van het eiland. Hier hebben we zalig genoten en een eerste coucheke op gedaan, soms al wat roder dan gewenst :-) Onze eerste training voor het afdingen zit er op en we worden steeds beter! Gewoon altijd blijven lachen doet wonderen, en blijven volhouden natuurlijk. Alleen wordt ons Engels er niet beter op. Hoe kortere zinnen hoe beter ze ons verstaan. Doe je een ganse uitleg, dan knikken ze alleen een beetje bedeesd of zeggen steeds 'yes' en hebben er duidelijk niks van begrepen. Maar we slagen er gelukkig wel in heerlijk Thais eten te bestellen, 3 keer per dag als we dat willen.

Eén dag zijn we met de kayak langs de kust gevaren, naar een gezellig vissersdorpje Bang Bao en dan weer terug. Een mooi tripke! Veel mooie vissen gezien en ook een groepje makakken (de aapjes) langs de kust gespot. 's Avonds hebben we ons gewaagd aan gefrituurde sprinkhanen, krekels en nog 2 soorten insekten die we niet wisten te herkennen. Tim vond ze lekkerder dan sommige chips, ik heb er zo nog mijn twijfels over!

En we hebben onze eerste opdracht voor het goede doel vervuld: een tangodanske on the beach! Filmpje volgt nog!

Nu ons lui gat opheffen en wellie weg naar Cambodia!!!
T&L

Geplaatst door TimLinde 21:14 Gearchiveerd in Thailand Reacties (0)

Day 1

Ha, onze eerste echte post tijdens de wereldreis is al een feit!

Na een toch wel een beetje emotioneler afscheid dan verwacht en een vermoeiend tripke goed aangekomen in Bangkok! Superwarm (Tim zegt zalig, Linde zegt vooral heet), onze eerste tuktuk rit, gezellige drukte en tof hostelleke met overheerlijk eten. We zijn ervan overtuigd dat we er al meerdere keren opgelegd zijn, maar daar zitten we vooral (nog) niet mee in ;-) We leren de kneepjes van het vak nog wel kennen. We zijn zelfs al gewijd door een boeddhistische monnik voor een 'Happy happy happy long life'. Dit kan niet meer stuk dus. Yes, we like it!

Morgen Bangkok verder verkennen en dan een weekje uitrusten op een wit strand.

Dikke kus voor iedereen!
T&L

Geplaatst door TimLinde 20:00 Gearchiveerd in Thailand Reacties (6)

(Berichten 36 - 40 uit 42) « Pagina .. 3 4 5 6 7 [8] 9 »